Tiny house Antwerpen

Tiny house Antwerpen

Lees meer over tiny house Antwerpen
Lees meer over:

Tiny house Antwerpen

Voor een onvergetelijke vakantie in eigen land kun je terecht in vele soorten accommodaties. Maar als je dan toch in België blijft, wil je natuurlijk wel iets bijzonders. Een verblijf in een Tiny House is zeer origineel en dus een goed idee voor iedereen die wel eens iets aparts wilt tijdens de vakantie!

Natuur in Antwerpen

Dichtbij de grote stad Antwerpen zijn al natuurgebieden te vinden. Zo zijn er in park Linkeroever verschillende bijzondere soorten vogels en planten te vinden. Ook de bossen in de omgeving van de stad Antwerpen zijn een bezoekje waard. In het vroege voorjaar bloeit hier namelijk een uitbundige voorjaarsflora met vele anemonen en sleutelbloemen. Ook wanneer u een vakantiehuis boekt nabij Antwerpen of in de Belgische Kempen valt er dus genoeg natuurschoon te zien.

Wie houdt van grotere aaneengesloten natuurgebieden zal echter toch een vakantiehuisje moeten boeken in het meer oostelijk gelegen deel van regio Antwerpen. Hier zijn grotere aaneengesloten bos- en heidegebieden te vinden zoals de Kalmthoutse heide en het Groot Schietveld. In deze gebieden vind u veel dier- en plantensoorten die kenmerkend zijn voor heidevelden en bossen. Zo leven er adders, en vliegen er heideblauwtjes en dikkopjes over de heide rond.

De Kempen strekt zich uit over meerdere provincies in België. De drie provincies die in dit gebied liggen zijn Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant. Hier wordt dieper in gegaan op de natuur in de provincie Antwerpen, een belangrijk onderdeel van de Belgische Kempen. In deze regio biedt Natuurhuisje namelijk ook bed & breakfasts aan in de natuur. De natuur wordt vooral gekenmerkt door een aantal grote bossen, heideterreinen en vennengebieden. De vakantiehuisjes van ons staan allemaal in of nabij deze prachtige natuurgebieden.

Leuke activiteiten om te ondernemen

Als het je eerste bezoek aan Antwerpen is, dan is het zeker een aanrader om wat tijd door te brengen in de historische binnenstad. Hier vind je het oude centrum, wat niet alleen veel gezelligheid uitstraalt, maar waar het ook nog eens heel mooi is. De Grote Markt is niet te missen in de binnenstad. Prachtige gebouwen met bijzondere details omringen dit bekende plein. De grote Onze-Lieve-Vrouwenkathedraal is ook een bekende bezienswaardigheid in het centrum. Deze gotische kathedraal is de hoogste kerk in België. Op bepaalde tijden kun je de toren beklimmen voor een prachtig uitzicht, het is de moeite waard om van te voren even op te zoeken op welke tijden dit mogelijk is. Andere gebouwen met een geschiedenis zijn het Begijnhof en Het Steen. Een prachtig pleintje is het Hendrik Conscienceplein, dit plein ligt verscholen in de historische binnenstad.

Ook in Antwerpen zelf kun je je terugtrekken in de natuur. Het Nachtegalenpark is een van de bekendste parken in Antwerpen en inwoners komen hier in de weekenden naartoe om te genieten van al het groen. Hier vind je ook een pluktuin. De Botanische Tuin is ook een fijn park, hier groeien bijzondere planten en bomen. Bekijk op deze pagina de mooiste tiny houses in Antwerpen!