Vakantiehuisje Costa Blanca

Vakantiehuisje Costa Blanca

Lees meer over Vakantiehuisje Costa Blanca
Lees meer over:

Vakantiehuisje Costa Blanca

Het Spaanse kustgebied van de Costa Blanca zit vol verrassingen. Zeker voor liefhebbers van een echte natuurvakantie. Tijdens jouw verblijf in een vakantiehuisje, kun je elke dag weer genieten van kristalheldere baaien, imposante rotsen, watervallen én de charme van de Costa Blanca. Dit kustgebied in Spanje is dan ook niet voor niets één van de mooiste bestemmingen voor watersport, wandel- en fietsliefhebbers.

Natuurliefhebbers kunnen hier echt hun hart ophalen!

De benaming Witte Kust, zoals de Costa Blanca ook wel wordt genoemd, heeft niets te maken met de hagelwitte stranden van dit Spaanse kustgebied. Het gebied heeft de naam te danken aan de amandelbomen die vroeger zo typerend waren voor deze regio. De bloesem van de bomen kleurde de kustlijn wit. Nu is de Costa Blanca een aaneenschakeling van adembenemende natuurgebieden en landschappen. Vooral Murcia is geliefd bij natuurliefhebbers. Hier kun je namelijk eindeloos fietsen, mountainbiken, hiken en wandelen.

Het landschap van dit Spaanse kustgebied leent zich bij uitstek voor het maken van avontuurlijke wandelingen. Hier kun je verschillende wandelroutes volgen in verschillende afstanden. Ook fietsers en mountainbikers kunnen zich hier prima vermaken. Bijvoorbeeld met een fietsroute die je langs de bekende bezienswaardigheden van de Costa Blanca voeren. De omgeving rondom Guadalest kent een prachtige natuur.

Je fietst langs verschillende punten die je een mooi uitzicht geven op dit bergachtige gebied. Als je een liefhebber bent van ongerepte natuur, kies dan voor een wandel- of fietsroute die je naar de Cuevas de Canalobre brengt. Laat je hier betoveren door de grillige grotten van kalksteen. Zoals je ziet het landschap heeft dus alles in zich voor een heerlijke natuurvakantie. Verblijven doe je natuurlijk in een rustig gelegen vakantiehuisje aan de Costa Blanca. Midden in de natuur waardoor rust en ruimte een grote hoofdrol spelen. In welk vakantiehuisje aan de Costa Blanca je ook verblijft, zowel de natuur als de vele bezienswaardigheden zijn altijd binnen handbereik.

Geniet van allerlei activiteiten in de Costa Blanca

Als je op zoek bent naar een vakantiehuisje in de Costa Blanca van Natuurhuisje, weet je al dat je van een natuurrijke vakantie kunt gaan genieten. Naast het feit dat je zo je huisje uitstapt en je midden in de vrije natuur bevindt, is het natuurlijk ook leuk om een aantal wandelingen in te plannen. Waar je ook bent, er zijn altijd wel diverse wandelroutes beschikbaar om de omgeving goed te gaan verkennen. Veel wandelroutes zijn vrij lang en dus meer geschikt voor de gevorderde wandelaar. Toch zijn er vaak ook kortere wandelroutes beschikbaar.

Het is een kwestie van even goed zoeken. Je kunt de wandelroutes op diverse websites vinden en soms natuurlijk ook in de accommodatie zelf. Kortere wandelroutes zijn vaak beter geschikt voor beginnende wandelaars of gezinnen met kinderen. Kies dus eerst een wandelroute die goed bij je past. Het maakt dus niet uit waar je van houdt, of je nu graag wandelt, actief bezig bent of iets anders, in de Costa Blanca vind je het allemaal! Hier bij Natuurhuisje bieden we vakantiehuisjes aan op de mooiste plekken in de Costa Blanca.