Vakantiehuizen Ameland

Net als elk ander waddeneiland is Ameland een ideaal eiland voor een prettige vakantiewoning. Naast de langgerekte stranden zijn er op Ameland prachtige natuurgebieden te vinden, waar onze vakantiehuizen vlakbij staan. Het eiland heeft een oppervlakte van ongeveer 270km2 en bestaat vooral uit duinen en polders. Op Ameland bevinden zich vier dorpen: Hollum, Nes, Buren en Ballum. Onze vakantiehuizen zijn vaak in of nabij deze kleine dorpjes gesitueerd. Aan de noordkant van Ameland bevindt zich de Noordzee, die afgeschermd wordt door de duinenrij. Aan de zuidkant bevindt zich de Waddenzee. De dijk voorkomt dat de polders overstromen. Ameland is dus een eiland met meerdere gezichten, en elke natuurliefhebber zal zich ongetwijfeld thuis voelen in een vakantiehuisje op Ameland!

Lees meer over vakantiehuizen in Terschelling
Lees meer over:

Terschelling is vanuit het westen gezien het derde bewoonde Waddeneiland van Nederland, met als buren Ameland en Vlieland. Net als bij veel van de andere Waddeneilanden is het toerisme voor Terschelling erg belangrijk. Desondanks kun je hier wegens het lage inwonertal van slechts een paar duizend inwoners heerlijk rustig vakantie vieren in één van de vele vakantiehuizen!

Flora en fauna
Het Waddengebied, zo ook Terschelling, is een uniek landschap waar duizenden trekvogels en zeehonden zich thuis voelen. In totaal is er zo’n 40 kilometer aan strand aanwezig. Op het eiland zijn verschillende habitattypen te vinden, zoals duinvalleien, polders en bossen. Deze diversiteit zorgt ervoor dat je nooit uitgekeken raakt op het eiland. Het oostelijke deel van Terschelling beslaat Europees Natuurreservaat de Boschplaat, dat in de jaren ‘30 ontstaan is door de aanleg van een stuifdijk, die Terschelling verbond met een voorheen losliggende zandplaat. Vandaag de dag broeden hier veel verschillende vogels, zoals de lepelaar, zilvermeeuw en aalscholver. Een plantensoort die vrijwel alleen op dit eiland voorkomt en nergens anders in Nederland, is de cranberry.

Activiteiten
Vanwege de beperkte oppervlakte van het eiland, zo’n 674 m2, is Terschelling zeer geschikt om vanuit je vakantiehuisje al wandelend of fietsend te ontdekken. In totaal is er circa 70 kilometer aan fietspaden te vinden. Cultuurliefhebbers weten Terschelling de afgelopen jaren goed te vinden wegens het jaarlijkse theaterfestival Oerol. Houd jij niet zo van sportieve activiteiten of festivalbezoek? Dan ben je op Terschelling ook op de juiste plek om gewoon eens heerlijk uit te waaien op één van de vele stranden. Voel de wind door je haren en geniet in één van de aanwezige strandtenten met een welverdiend kopje koffie van de zilte zeelucht en de prachtige vergezichten over de Waddenzee en de Noordzee. Grote kans dat je een ree of haas voorbij ziet lopen...

Meer informatie?
Op onze website vind je verschillende natuurhuisjes op Terschelling, allen variërend in prijsklasse en luxeniveau. Zo hopen we dat er voor iedereen een geschikt huisje tussen zit! Heb je hulp nodig bij het vinden van jouw volgende vakantiehuis of vakantiebestemming, dan helpen wij je graag. Voor vragen, boekingen en tips zijn wij bereikbaar per telefoon, via social media of per e-mail.