Vakantiehuizen Zeeland

Zeeland is de provincie van de indrukwekkende deltawerken. Daarnaast vinden we in Zeeland mooie natuurgebieden in de vorm van duinen, polders en kwelders. Zeeland bestaat uit verschillende ‘eilanden’ en op de meeste van deze zijn wel vakantiehuizen te vinden op Natuurhuisje.be. Elk eiland heeft zijn eigen natuurgebieden. Over het algemeen is Zeeland erg rijk aan dieren en planten, en het eiland is dan ook geliefd bij vogelliefhebbers. De vakantiehuizen zijn gesitueerd dichtbij prachtige natuurgebieden.

Lees meer over vakantiehuizen in Zeeland
Nature project

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Vakantiehuizen Zeeland

Zeeland is de provincie van de indrukwekkende deltawerken. Daarnaast vinden we in Zeeland mooie natuurgebieden in de vorm van duinen, polders en kwelders. Zeeland bestaat uit verschillende ‘eilanden’ en op de meeste van deze zijn wel vakantiehuizen te vinden op Natuurhuisje.be. Elk eiland heeft zijn eigen natuurgebieden. Over het algemeen is Zeeland erg rijk aan dieren en planten, en het eiland is dan ook geliefd bij vogelliefhebbers. De vakantiehuizen zijn gesitueerd dichtbij prachtige natuurgebieden.

Natuur in Zeeland
In Zeeland zijn tal van natuurgebieden te vinden. Tijdens een verblijf in een vakantiehuis is de kans dan ook groot dat u zeer verschillende gebieden tegenkomt. Enkele bekende plekken zijn de Oosterschelde, plan Tureluur, inlagen van Noord-Beveland en het duingebied Oranjezon. Plan Tureluur is een prachtig gebied voor vogelliefhebbers. Vele soorten steltlopers, eenden en ganzen zijn in dit natuurontwikkelingsgebied te vinden. Strandplevieren, lepelaars, kluten en rosse grutto’s zijn vaak in dit gebied te vinden.

De schorren langs de Oosterschelde en Westerschelde herbergen een geheel eigen flora. Hier groeien veel plantensoorten die aangepast zijn aan het leven in extreem zoute omstandigheden. Een voorbeeld hiervan is de zeekool. Let tijdens uw verblijf in uw vakantiehuis dus zeker even op de verschillende plantensoorten. U zult ontdekken dat veel planten die dichtbij zee groeien erg dikke en stevige bladeren hebben om vochtverlies te voorkomen.

Zeeland is een uiterst geschikte provincie voor een fietstocht. Een aanrader voor wanneer u in een vakantiehuis in Zeeland verblijft is de fietstocht langs de inlagen van Noord-Beveland. Aan de noordkant van het eiland bevinden zich diverse inlagen, die allemaal een ander karakter hebben. Sommige zijn volledig dichtgegroeid met riet, terwijl andere uit grasland bestaan.

Een andere bekende locatie in Zeeland is Neeltje Jans. Dit is niet alleen een interessant themapark, maar er zijn ook duinen en verschillende havens die interessant zijn voor planten- en vogelliefhebbers.


Vakantiehuisje Breskens
Vakantiehuisje Burgh-Haamstede
Vakantiehuisje Domburg
Vakantiehuisje Kamperland
Vakantiehuisje Nieuwvliet
Vakantiehuisje Oostkapelle
Vakantiehuisje Vrouwenpolder
Vakantiehuisje Westkapelle

Wat te doen in Zeeland?

De provincie staat ook bekend om zijn Deltawerken. Deze zijn vanaf 1960 uitgevoerd als gevolg van de watersnoodramp die plaatsvond in 1953. Door het invoeren van de deltawerken is Zeeland minder geïsoleerd en kun je de provincie makkelijker bereiken. De deltawerken zijn zeker een bezoek waard. Ze zijn gelegen in een mooie omgeving omringt door prachtige stranden, mooie natuur en veel goede restaurants.

Interesse in iets educatiefs? Breng dan eens een bezoek aan Deltapark Neeltje Jans, waar je van alles leert over zand, wind en water, de elementen die het Zeeuwse landschap typeren. Dit themapark is erg leuk om met de hele familie te bezoeken, maar ook zonder kinderen is het heel interessant. Je kunt hier van alles leren over de waternoodramp van 1953, en het is zeker een ‘must-do’ wanneer je de deltawerken bezoekt. Wil je liever iets avontuurlijks en actiefs ondernemen? Onderneem dan een mountainbiketocht door één van de boswachterijen, een snorkel- of duikexcursie in de Zeeuwse wateren, maak een kanotocht over het water of huur een boot en ga op de Noordzee vissen. Langs de kust van de Noordzee kun je zelfs zeehonden en bruinvissen spotten!

Zeeland als bestemming

De provincie Zeeland bestaat uit zes verschillende schiereilanden, namelijk; Tholen, Sint Philipsland, Schouwen-Duiveland, Noord-Beveland, Zuid-Beveland en Walcheren, plus de regio Zeeuws-Vlaanderen, die grenst aan België. Omdat een aantal van deze schiereilanden vroeger geïsoleerd waren, kent elke streek zijn eigen dialect. Het water speelt een grote rol in Zeeland en wordt gezien als de rode draad in de geschiedenis van de provincie.

De hele provincie, afgezonderd de duinstreek, ligt onder of op zeeniveau. Het landschap in Zeeland kan gezien worden als een lappendeken, gemaakt van dijken en polders. De geografie is de laatste jaren erg veranderd. Veel kleine eilanden zijn in de loop van de tijd samengegroeid tot grotere schiereiland. Ook zijn er bewoonde gebieden die nu onder water staan, bijvoorbeeld het Verdronken Land van Zuid-Beveland en het Verdronken Land van Saeftinghe.

In Zeeland staan onze natuurhuisjes weg van de massa en midden in de natuur. Met 650 km aan dijken, duinen en dammen ben je nooit verder dan 15 minuten van het water verwijderd. Omdat de natuur en het water nooit ver weg zijn kun jij in alle rust genieten van deze bijzondere provincie en heb je toch alle benodigde faciliteiten en recreatiemogelijkheden op een niet al te verre afstand bij de hand.

Renesse

Renesse is een klein dorpje in het noordwesten van het eiland Schouwen-Duiveland. In de omgeving liggen er mooie duingebieden. Enkele bezienswaardigheden in het dorp zijn de oude Jacobuskerk en het slot Moermond. Niet ver ten zuiden van Renesse kun je een bezoek brengen aan het deltapark Neeltje Jans. Ten westen van Renesse ligt een uitgestrekt duingebied. Vanuit een vakantiewoning wandel je hier door een gevarieerd duingebied waarin je een afwisseling ziet van bossen, zandige duinpannen, graslanden en enkele duinmeren.

Ook zijn er enkele natte duinvalleien. Deze duinvalleien worden gekenmerkt door een bijzondere flora. Je kunt er plantensoorten zien als bitterling, geelhartje en sierlijke vetmuur. Er leven veel verschillende vogelsoorten in de duinen rond Renesse. In het voorjaar kun je er de roep van de zomertortel horen. Ook sprinkhaanzangers en nachtegalen broeden in het duingebied. Vanuit een vakantiewoning in Renesse kun je ook een kijkje nemen bij de Brouwersdam. Vooral in de winter is de Brouwersdam bekend bij vogelaars. Vanaf de dam kun je op zee vele soorten vogels zien, waaronder zwarte zee-eenden, geoorde futen, roodkeelduikers en ijseenden. Op de dam zelf zijn steenlopers en oeverpiepers te zien.

Cadzand

In het uiterst westelijke deel van de provincie Zeeland ligt het dorp Cadzand met het bijbehorende Cadzand-Bad. Hier ligt een mooi zandstrand waar je een mooie strandwandeling kunt maken. Vanuit een vakantiehuis in Cadzand is het prachtige, deels Vlaamse natuurgebied Het Zwin gemakkelijk bereikbaar. Dit bijzondere gebied leent zich uitstekend voor urenlang wandel- en fietsplezier! De gezellige steden Brugge en Knokke zijn gemakkelijk te bereiken, waardoor er talloze mogelijkheden zijn in de omgeving van Cadzand! De Vlaamse badplaats Knokke bevindt zich op 22 minuten rijden. Hier kun je genieten van echte exclusiviteit met high-end merken, luxe strandtenten en een prachtig strand. Door de aanwezigheid van zes verschillende watersportclubs zijn er genoeg mogelijkheden voor watersportliefhebbers.

Zoutelande

Zoutelande is een dorp met ongeveer vijftienhonderd inwoners op het Zeeuwse eiland Walcheren. Vroeger was Zoutelande een typisch boerendorp, maar tegenwoordig is Zoutelande een belangrijke badplaats met vele vakantiewoningen. Tijdens een verblijf in een vakantiehuis in Zoutelande kun je dan ook uitrusten op het mooie zandstrand, maar er zijn rond Zoutelande ook rustige duingebieden te vinden. In het centrum van Zoutelande kun je de Catharinakerk en de Willibrordusput bezichtigen. Een andere bezienswaardigheid in het dorp is de Zoutelandse Molen.

Tussen Zoutelande en Vlissingen vind je langs de kust van de Noordzee een strook met duinen. Vanuit een vakantiewoning kun je zowel te voet als met de fiets deze duingebieden verkennen. Je vindt er een afwisseling van bossen, struikgewassen en open duinen. In het duingebied leven zangvogels als goudvink en nachtegaal. Tijdens een wandeling kun je allerlei soorten planten zien, waaronder slangenlook, zeeraket en walstrobremraap.

Vakantiehuisje Breskens
Vakantiehuisje Burgh-Haamstede
Vakantiehuisje Domburg
Vakantiehuisje Kamperland
Vakantiehuisje Nieuwvliet
Vakantiehuisje Oostkapelle
Vakantiehuisje Vrouwenpolder
Vakantiehuisje Westkapelle