Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Lees meer over:

Op natuurhuisje.be vindt u vakantiehuizen die in of dichtbij de mooiste natuurgebieden van Navarra gesitueerd zijn. Navarra is een regio in het noorden van Spanje en vormt de overgang tussen het Cantabrisch gebergte en de Pyreneeën. In het noordoosten van Navarra doemen echter al de eerste pieken van het hooggebergte de Pyreneeën op en in deze gebieden kan u dan ook vanuit uw vakantiewoning schitterende wandelingen maken.

In het noordelijke deel van Navarra vindt u verder uitgestrekte bossen, terwijl in het zuidelijke deel van Navarra drogere steppeachtige gebieden het landschap domineren. Vanuit een vakantiewoning in Navarra kunt u makkelijk naar Pamplona, de hoofdstad van de regio. In deze mooie stad vindt u culturele hoogtepunten en historische gebouwen, waaronder een gotische kathedraal.

Natuur in Navarra

In het noordoosten van Navarra begint het hooggebergte van de Pyreneeën. Hier vindt u onder andere de berg Pic d’Anie, met een hoogte van 2507 meter. Het gebied rond deze berg is erg ruig en steenachtig. U kunt er schitterende wandelingen maken waarbij u vergezichten heeft over heel Navarra. Op lagere hoogtes vindt u uitgestrekte bossen. Vanuit uw vakantiehuis kunt u ook in de bossen van Navarra prima wandelingen maken. In de bossen leven allerlei soorten vogels, en groeien er verschillende soorten orchideeën.

In het zuidelijke gedeelte van Navarre liggen er uitgestrekte droge gebieden, die worden gebruikt voor de landbouw. De grond is er erg vruchtbaar, maar omdat het er weinig regen is het toch lastig om de gewassen goed te laten groeien. Een natuurgebied dat in dit droge gedeelte van Navarra ligt is Bardenas Reales. In dit uitgestrekte gebied leven, ondanks de droogte, veel soorten zoogdieren en vogels. Wanneer u in een vakantiehuis in deze streek verblijft kunt u de grote trap tegenkomen. Deze enorme vogel is erg indrukwekkend om te zien, en leeft vooral op open grote vlaktes.

Vakantiehuizen in Navarra
Op natuurhuisje.be vindt u een selectief aanbod vakantiehuizen. Alle vakantiehuizen liggen namelijk op een mooie locatie in het landschap. Aan de andere kant zijn de vakantiewoningen nooit ver verwijderd van een dorp of stad zodat u makkelijk inkopen kunt doen. In Navarra kunt u vanuit elke locatie de natuur in en kunt u genieten van mooie wandeltochten. Wanneer u in Navarra geen geschikte vakantiewoning kunt vinden raden wij u aan eens te kijken bij de vakantiehuizen in de regio’s Aragón en Catalonië.

Meer weten over vakantiehuizen in Navarra
Heeft u vragen over de natuurgebieden of vakantiehuizen in Navarra? U kunt met al uw vragen bij ons terecht en wij zullen deze zo snel mogelijk beantwoorden. Wij helpen u graag zo goed mogelijk met het vinden van een geschikte vakantiewoning in de Spaanse regio Navarra.