Last minute Antwerpen

Last minute Antwerpen

Lees meer over last minute Antwerpen
Lees meer over:

Last minute Antwerpen

Ben je op zoek naar een last minute vakantie in Antwerpen? Dan ben je hier aan het goede adres. Wij hebben meerdere vakantiewoningen in deze prachtige omgeving van noord België. Al deze vakantiehuizen hebben één ding met elkaar gemeen: ze staan allemaal in de mooiste natuur van Antwerpen. Niet elke vakantie hoeft weken van tevoren te worden gepland. Soms ben je toe aan een weekend weg en heb je behoefte aan rust en ontspanning.

Natuur in Antwerpen

De Kempen strekt zich uit over meerdere provincies in België. De drie provincies die in dit gebied liggen zijn Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant. Hier wordt dieper in gegaan op de natuur in de provincie Antwerpen, een belangrijk onderdeel van de Belgische Kempen. De natuur wordt vooral gekenmerkt door een aantal grote bossen, heideterreinen en vennengebieden.

Een belangrijk natuurgebied in de regio is het Turnhouts vennengebied. Dit gebied ligt vlakbij het gezellige stadje Turnhout. Het natuurgebied bestaat uit een aantal grote vennen die een bijzondere flora en fauna herbergen. In de zomer zijn er veel bijzondere libellen aanwezig nabij de vennen en scheert de boomvalk rakelings langs om deze libellen te vangen. Een ander natuurgebied dat iets minder goed toegankelijk is maar zeker zo interessant is het Groot Schietveld. Dit natuurgebied is een oud schiet terrein gelegen in het hartje van de Belgische Kempen. Op het schietterrein staan hier en daar oude tanks opgesteld, dit maakt het een erg bijzonder gebied. Wat het gebied ook bijzonder maakt zijn de grote aantallen adders die er nog waargenomen worden. De adder is ook in België een bedreigde diersoort en die vaak moeilijk te zien is.

De Merodebossen is een van de kleinere natuurgebieden die leuk zijn om te bezoeken. Deze uitgestrekte bosgebieden kennen een bijzonder rijke flora en zijn aan te raden bij de plantenliefhebber. Er zijn in dit gebied plantensoorten te vinden als grote wolfsklauw, berghertshooi en blauwe knoop.

Er is genoeg te doen

Dichtbij de grote stad Antwerpen zijn genoeg natuurgebieden te vinden waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. Zo zijn er in park Linkeroever verschillende bijzondere soorten vogels en planten te vinden. Ook de bossen in de omgeving van de stad Antwerpen zijn een bezoekje waard. In het vroege voorjaar bloeit hier namelijk een uitbundige voorjaarsflora met vele anemonen en sleutelbloemen.

Wil je wat cultuur opsnuiven, dan kun je de stad Antwerpen natuurlijk niet overslaan. Dit is de modestad en tevens gastronomisch centrum in België. Kijk je ogen uit in musea zoals het Fotomuseum, het Rubenshuis, Museum de Reede, Museum Mayer van den Bergh en het Middelheimmuseum. Doe ook vooral een leuke stadstour om de stad beter te leren kennen! Ook in Antwerpen kun je je terugtrekken in de natuur. Het Nachtegalenpark is een van de bekendste parken in Antwerpen en inwoners komen hier in de weekenden naartoe om te genieten van al het groen. Hier vind je ook een pluktuin. De Botanische Tuin is ook een fijn park, hier groeien bijzondere planten en bomen. Bekijk op deze pagina de natuurhuisjes die ook last minute nog beschikbaar zijn!